1492: Dobytí Granady

Koupit
u distributorů

Koupit u nás

??? Kč

Audiokniha
v přípravě

Autor:

Lukáš Zárybnický

Interpret:

Hudba:

???

Délka:

??h ??m

Kategorie:

Rok vydání:

???

O čem to je?

Román zachycuje Španělsko a rozvinutou kulturu muslimské říše al­Andalus na jihu Pyrenejského poloostrova v patnáctém století, kdy vrcholilo soupeření katolických království Kastilie a Aragonie s muslimským emirátem. Zániku muslimské říše a následnému sjednocení Španělska předcházely mocenské intriky katolických králů a muslimských emírů, zřízení inkvizice a rozpoutání dobyvačných válek. Hlavní postavou románu je poslední granadský emír Muhammad XII., tragická postava, která stála u nevyhnutelného pádu Granady a tím i dovršení reconquisty v roce 1492.

Další informace

Lukáš Zárybnický rád hodně čte a píše. Z autorů má nejraději Feuchtwangera, Zweiga, Márqueze a Merleho. Má rád lidi, co nemusí mít za každou cenu vyhraněný názor na všechno, i když sám takový často není.

Vojtěch Hamerský je absolventem Kabinetu informačních studií a knihovnictví na Masarykově univerzitě v Brně. Je nadšencem do technologií, vzdělávání a multimediální tvorby. Ve volném čase tvoří, objevuje nové věci a nebo se noří do knih, seriálů, filmů či her.

Podobné audioknihy